16/9/07

Presentacions: Ilumi Ramos


Hola!

Em toca presentar-me: em dic Ilumi Ramos. Des del 2002 treballo a les biblioteques de L'Hospitalet (Can Sumarro, Tecla Sala, Josep Janés, La Florida, La Bòbila , Bellvitge i de nou a La Bòbila). Vaig començar i deixat en "standby" Filologia Clàssica (espero algun dia tenir temps per dedicar-li) i ara estic estudiant Biblioteconomia i Documentació.

A La Bòbila era l'auxiliar de la secció d'adults. Teníem una secció d'autoaprenentatge d'idiomes amb uns ordinadors que s'havíen quedat obsolets (Pentium II, Windows 95!) i que no podíen cobrir les necessitats dels usuaris. Per això ens vam plantejar com donar aquest servei des d'una altra via. I així va néixer el Arma't de Recursos!, primer en format web dintre de la pàgina web que tenia la nostra biblioteca: Biblioteca La Bòbila i ara, com a bloc (Ara, 2011, renovarem també aquest bloc).

No tenia ni idea de disseny web i vaig haver d'aprendre! Com que cada sis mesos feia l'actualització dels recursos aprofitava per anar introduint noves coses. En una Escola d'Hivern ens van explicar què era això del RSS (Sílvia ens ho tornarà a explicar magníficament!) i em vaig plantejar com podíem donar aquest servei, vaig aprendre a sindicar els continguts d'algunes seccions de la web... i vaig anant interessant-me per tot això que parlarem en aquesta formació. O sigui, sóc una prova vivent de que partint del desconeixement quasi absolut (algunes nocions de programari de disseny gràfic) es pot arribar a saber com funcionar i com treure-li profit a tot això de la web 2.0!!

Ara estic engrescada amb aquest projecte de formació i amb la renovació de la nostra pàgina web del fons especial (aquest projecte el va continuar una altra persona a La Bòbila i ja està enllestit,) tots dos projectes prou motivadors per aprendre coses noves i per compartir-les. Sóc una convençuda defensora del software lliure, de les llicències Creative Commons i de tot el que signifiqui compartir el coneixement, i estic igualment convençuda que des de les biblioteques tenim molt a dir sobre aquests temes.

Jo seré l'encarregada d'introduir-vos en el món dels blocs /microblocs i en les notícies socials i altres sistemes de votacions.
Habitualment em podeu localitzar a la meva adreça de correu de la Diputació, on espero els vostres comentaris!

2 comentaris:

sfer ha dit...

Quina bona pinta té aquest projecte de renovació de la web!! Ara mateix em sindico la wiki per veure com l'aneu desenvolupant :-)

sfer ha dit...

Ah, i aprofito aquests primers comentaris per veure si funciona el codi de l'apartat "últims comentaris". Si veieu que hi apareixen, és que l'he encertat a la primera :-)