15/9/08

Si avui és 15 de setembre...

... aquesta déu ser la presentació del curs de web social!

Benvinguts i benvingudes!!

No us preocupeu, que aquesta primera setmana no serà GENS feixuga (bé, això esperem!).

(Esteu preparats? Llestos?? JA!!)


Començarem per explicar-vos que, fent aquest curs, esteu participant activament en el projecte de desenvolupament de la web social a les Biblioteques de l'Hospitalet, íntimament relacionat amb un dels eixos estratègics transversals del Pla de Cultura de l'Hospitalet: les tecnologies de la informació i la comunicació, TIC.

La web social (i tot i que encara no sapigueu ben bé de què parlem quan diem "web social", haureu de confiar en això que us diem) és una realitat comunicativa d'avui dia. Qui no ha sentit parlar de blogs, de youtube o de wikipedia? Doncs bé, aquestes tres "paraulotes" són una petita part del que és la web social, i sobre la que us explicarem més demà passat. La qüestió és que, tard o d'hora, les biblioteques haurem d'aprendre a navegar per aquesta nova web. I no només això, sinó que seria un delicte no aprofitar-nos de tot allò que ens ofereix.

Unes quantes persones de la xarxa de L'H vam començar a reflexionar sobre aquest tema, i vam veure que, dit planerament, ens havíem de posar les piles. I enlloc de fer-ho cadascú pel nostre compte, vam pensar que seria una bona idea que la xarxa, totes les biblioteques juntes, anéssim fent passes per introduir la web social a la nostra feina diària i als serveis que oferim als usuaris. Per fer-ho de manera ordenada (o "planificada", com se'n diu ara), vam elaborar un document: un projecte de treball, que està en línia disponible perquè tothom el llegeixi. El podeu consultar fent click en aquest enllaç (s'obrirà en una altra pàgina o pestanya), i de fet us demanem que comenceu a familiaritzar-vos amb els continguts. Si durant aquesta setmana llegiu la introducció, els objectius, i alguns dels exemples de web social aplicats a biblioteques, veureu que el que us anirem explicant al curs és, fet i fet, el mateix.

Aquest curs de formació (per dir-li d'alguna manera: podríem haver-lo anomenat "comunitat de pràctiques", que ara també està molt de moda: persones que aprenen les unes de les altres amb la pràctica) és un dels objectius del projecte:

Donar a conèixer les eines de la web social als treballadors i treballadores (tècnics i tècnics auxiliars) de les Biblioteques de l'Hospitalet. Formar-los i informar-los sobre què és la web social, com funciona, quines eines posa al nostre abast, què podem fer amb aquestes eines, etc.

Un cop finalitzat el curs, esperem que tots estigueu suficientment engrescats com per continuar treballant per desenvolupar i aplicar continguts i serveis amb les eines que ens ofereix la web social a les vostres biblioteques.

Aquest és el començament d'una llarga amistat!!