13/4/11

Lectures recomanades: Twitter

Cap a finals de l'any passat, i també durant aquest 2011 (especialment arrel de les eleccions municipals), sembla que Twitter estigui en boca de tots i tothom.

En aquesta entrega de les lectures recomanades, trobareu informació sobre què és i com funciona twitter, i alguns usos que se li estan donant des de l'administració pública i, concretament, des de les biblioteques.

Comencem per casa nostra, i us recordem que ja fa tres anys (el temps passa volant!) al nostre curs de web social ja vam dedicar una sessió als microblogs, format dels quals Twitter ha demostrat ser el rei. Si voleu, podeu fer una repassada abans de mirar la resta d'enllaços.

Twittboy té una estupenda guia twitter, on trobareu tot allò que necessiteu saber (i molt més) sobre aquesta eina. I si ja us ho sabeu tot, llavors us podeu sindicar a esTwitter.com, el blog no oficial sobre Twitter i microblogging.

Si parlem d'administració pública, val la pena que feu un cop d'ull a aquests "10 ejemplos de cómo las AAPP pueden utilizar Twitter" i la presentació Un govern a twitter: Catalunya, sobre l'ús que des de la Generalitat fan de Twitter.

I concretant encara una mica més, la presentació Twitter en la biblioteca de Javier Campillo, director de la biblioteca del Institut Cervantes en Toulouse, fa un repàs al què i el com de les biblioteques i twitter.

Si voleu veure a alguns twitteros en acció, us recomanem...
- el del Laboratori de Jocs de la biblioteca Tecla Sala.
- el de la Catuxa, la més seguida d'entre les professionals del nostre país.
- el de la nostra alcaldessa, Núria Marín.
- el de la subdirecció general de biblioteques de la Generalitat.
- el del Consorci de Biblioteques de Barcelona.

O també podeu seguir algunes llistes força interessants:
- Recursos ByD
- Bauen/bid
- Catutxa/bibliotecarios 2.0

O cerques:
- #websoc11
- #bibliosalud11

... i per últim, recordeu que per seguir tots aquests canals de twitter, també us serveix el vostre Google Reader :-)

1 comentari:

Ilumi ha dit...

A les llistes i a les cerques només podeu accedir des del vostre perfil de Twitter...si el teniu.