30/9/08

Fent servir Google Reader (2a part)

[Responsable: Silvia Fernández - sfer]

===

Si ahir vam posar en marxa el nostre compte de Google Reader, avui aprendrem a treure-li el suc de debó. Per això, us tinc preparats uns quants videotutorials més:

Primer: Llegim amb el Google Reader.

Segon: Organitzem les nostres subscripcions en carpetes.

Tercer: Elements de funcionament de Google Reader: visualitzar elements (lista vs. vista completa), accedir a la pàgina de publicació a través de Google Reader, marcar tots els elements com a llegits, marcar elements destacats.

Quart: Compartir elements amb Google Reader.
- Via correu electrònic.
- Via "Tus elementos compartidos".

La pràctica d'avui té a veure amb aquest últim videotutorial. Voldria que:
Primer - M'envieu algun element via correu electrònic a través del vostre Google Reader.
Segon - Compartiu alguns elements (2, 3, 4...) a través de Google Reader, i em feu arribar l'adreça de la vostra pàgina pública (també via e-mail), perquè els pugui veure a través d'allà.

===

Com tot, aprendre com funciona Google Reader és qüestió de fer-lo servir. A poc a poc, a mesura que aneu navegant per la web, anireu trobant pàgines que us agraden o interessen i que podeu anar afegint al vostre lector per estar al dia de les novetats que publiquen aquestes pàgines. I a mesura que les aneu llegint a través de Google Reader, l'aprendreu a fer servir. No hem parlat de les dreceres a través del teclat, de la diferència entre carpetes i etiquetes, ni d'altres prestacions... això sense tenir en compte que, com tot en la web social, Google Reader canvia, evoluciona, i a poc a poc ofereix més opcions als seus usuaris (un exemple: fa poc, a la versió anglesa, van implementar més opcions als elements compartits. Segurament, aquestes noves opcions arribaran aviat també a la versió que fem servir nosaltres). Entenc que ara us resultarà un entorn nou i en el qual no estaeu acostumats a moure-us, però us asseguro que si feu l'esforç d'acostumar-vos a fer-lo servir, en un futur ho agraireu i us estalviarà molt de temps.

A partir de demà, parlarem de l'RSS i com el podem utilitzar, més concretament, des de les nostres biblioteques. Continuem!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Ole, ole

Anònim ha dit...

Espero que tots ho trobeu fàcilment: els elements compartits, després de la última remodelació de Google Reader, estan al mateix lloc que abans, però dins de l'espai "Tus cosas".

Rosalcd... no comencem a fer bromes amb els noms d'usuari si no vols que parem BOJOS DEL TOOOOTTT!!! ARRRGH!

[Calma... Respira fons...]

També volia dir-vos que a la columna dreta del blog, a sota d'on teniu els enllaços al temari, hi he posat un apartat que es diu Pràctiques. Com que a partir d'ara començareu a fer "coses visibles i sindicables per internet", he pensat que estaria molt bé que tots els companys poguéssiu veure el que fan els altres. Així que de moment he posat l'enllaç a un portal netvibes on aniré afegint tots els enllaços als elements compartits de tots vosaltres.

Anònim ha dit...

Hola a tothom!

Arribo molt tard, ho sento (bé, no ho sento del tot, que vaig estar de vacances), però per tal que constin les pràctiques com a fetes:
-la de fa dues setmanes (quina vergonya): musictecari és el Jordi, autoaprenentatge, la Ilumi i CT, la Sílvia.
-la de la setmana pasada:
Tenen RSS
L'Ajuntament de L'H
La Universidad de Sevilla
La Societat de Blues
Catalunya Ràdio
El Twitter de l'Aj. de
Gijón
Documenea
UOC
No tenen RSS
La Bib. de Catalunya
Diari de L'H
COBDC

(Abans de copiar els comentaris dels companys vaig provar a fer-ho i s'em va passar la UOC).
Bé, ja estic a punt d'agafar-vos. Fins ara.

Anònim ha dit...

Comparto, comparto: http://www.google.es/reader/shared/08776034173719777047

Ciaoooo!!!!

. ha dit...

"Scusate el ritardo"

Fa dos dies que he aterrat, mai millor dit, i ara intento seguir el fil d'aquesta engrescadora aventura. Ànims a tos els patidors i patidores!!!

Anònim ha dit...

Hola a tothom
Bé, espero que estiguin ben fets els deures que ens has possat, si no, ja ens diras alguna cosa

Anònim ha dit...

No us preocupeu: cap a finals d'octubre/començaments de novembre us enviarem un correu a cadascun de vosaltres dient-vos quines pràctiques teniu pendents. Si teniu dubtes al respecte, els podem resoldre llavors de manera individual :-)

Anònim ha dit...

Ja està feta la pràctica amb google reader (ja em direu si ho he fet be).
Els tutorials estan molt be, però entre descarregar-los i mirar-los es triga una estona.
Ara ens toca acostumar-nos a fer servir aquesta eina.
¿Hem de posar els nostre elements compartits en algún lloc? com sempre tinc més preguntes que coses clares

sfer ha dit...

Yoda: sí, de Google Reader hi ha dues pràctiques:
1) Enviar-me per correu electrònic (fernandezfs@diba.cat) una notícia via Google Reader, tal com s'explica al tercer tutorial d'aquesta segona sessió.
2) Enviar-me també l'adreça dels teus elements compartits, per poder-la incloure al netvibes comunitari del curs (que, reitero, tots podeu consultar a http://www.netvibes.com/bibliotequeslh20).

Si teniu dubtes, envieu-me un correu electrònic

Anònim ha dit...

Aquesta és la meva pàgina pública, disculpeu si encara no trobeu res interessant... però encara porto una mica d'endarreriment.

http://www.google.com/reader/shared/16492403001082369352