23/9/08

RSS per pilotes i clar i català

[Responsable: Silvia Fernández - Sfer]

===

[Nota: per veure els vídeos, l'únic que heu de fer és clickar al botó que hi apareix al mig de la pantalleta del vídeo, amb el símbol del "Play" de tota la vida. Tot i que el so, en un cas no és gaire bo i en l'altre és en anglès, us recomano que agafeu uns auriculars i els endolleu al vostre PC, perquè l'experiència guanya molt amb l'àudio.]

===

RSS PER PILOTES



La qualitat de l'àudio és força dolenta, però m'agrada com en aquesta classe han explicat què és l'RSS als alumnes. Cadascun dels alumnes és un lloc web, i cadascuna de les pilotes de ping-pong, la informació que conté aquest lloc web. Com veieu, en la manera "tradicional", el que hem de fer és passejar-nos per tots els nostres llocs web mirant la informació que hi ha. Què és nova? L'agafem. Que no? La deixem. En canvi, si ho fem "a la manera 2.0", totes les noves informacions quedaran recopilades en el nostre lector, i nosaltres només haurem d'entrar-hi per veure quines webs s'han actualitzat i consultar els nous continguts.

===

RSS CLAR I CATALÀ



Aquest vídeo de la gent de Common Craft (n'han fet tota una sèrie sobre diferents aspectes de la web social, i en veurem algun altre més endavant), té dues parts. En la primera, ens expliquen el que, hores d'ara, tots sabem: amb l'RSS, la informació va cap a l'usuari, enlloc de fer que l'usuari perdi temps visitant les webs per saber si contenen o no informació nova. En la segona part, ens expliquen, de manera molt breu, com funciona Google Reader, un lector de feeds: us doneu d'alta, li dieu al vostre lector a quins canals us voleu subscriure, i a partir de llavors, cada cop que entreu al vostre lector, veureu les informacions noves d'aquests canals (igual que quan entreu al vostre correu electrònic veieu quins correus nous - o no llegits - us han arribat).

No patiu si l'apartat sobre Google Reader no l'heu entès massa bé, perquè la setmana que ve tindrem l'oportunitat d'explorar aquesta aplicació amb més detall.

De moment, us deixo amb els vídeos. Recordeu que demà és festiu, així que ens tornarem a veure el dijous. Tant dijous com divendres parlarem de com trobar webs que es puguin sindicar (ja sigui amb RSS o Atom). I aquests dos noiets, us estan donant una pista...

13 comentaris:

sfer ha dit...

Veig que els vídeos triguen una mica a carregar-se. Un consell:
- Doneu-li al play.
- Immediatament, doneu-li al pause i deixeu que es carreguin sencers (ho veureu per la barra de color vermell - en el primer - i gris - en el segon - que va avançant poc a poc.
- Quan la línia hagi arribat al final, el vídeo estarà carregat del tot i el podreu veure d'un tirón, sense que es vagi tallant cada dos per tres.

Bona diada de la Mercè a tothom!!

Anònim ha dit...

Els vídeos estan molt ben trobats. S’entén fàcilment de què va això de l’RSS. Lents, sí, però aclaridors també. Tenen molts vídeos explicatius a la web del Common Craft. Suposo que anirem veient quines web tenen aquest tipus de tecnologies, i anirem com bojos buscant les icones ataronjades!

sfer ha dit...

Dels vídeos del Common Craft en veurem encara algun més: són molt didàctics i crec que aconsegueixen fer arribar les eines noves a tothom, per molt que els costi l'ús de les TIC.

I ja et puc assegurar, que si us acostumeu a fer servir l'RSS, us farà molta ràbia trobar webs que s'actualitzen sovint i que no tenen RSS i per tant ens obliguen a entrar-hi de tant en tant per estar al dia!

elelluk ha dit...

De moment no he pogut veure els videos a la feina. Quan començo a veure un, vé algú i ja s'ha acabat quan torno, a veure si des de casa els puc veure.

Anònim ha dit...

Els videos estàn molt be. Sobretot el de common craft m'ha semblat molt divertat, a la vegada que entenedor. El problema és que triguen molt estona a descarregar-se i desde la feina costa trobar el temps per tot: descarregar-los i mirar-los.
Al menys ja he vist que és un lector de feeds i com funciona. Suposo que m'anirà be per a les classes següents.

Anònim ha dit...

Hola!
Ja feia uns dies que no podia conectarme al curs per falta de temps a la feina. Trobo que els 2 videos que he vist, són molt didàctics i entenedors i m´han sigut de gran ajuda per entendre RSS. L'única pega és que són molt lents i he de interrompre sovint la classe. Igual que els meus companys, trobo que és molt díficil continuar el curs a la feina. De moment res més.
Fins la propera!

Anònim ha dit...

Molt bé els vídeos!

Anònim ha dit...

Hola a tothom,
estic d'acord amb els companys: els videos són molt didàctics i entenedors. Es molt més fàcil entrendre els conceptes en imatges.

Anònim ha dit...

Umm, he pogut veure el videos. Fantàstics!, sobre tot el primer, em recordava un programa de televisió de màgia que feien a la tele quan era petita (en blanc i negre, es clar ;-))

Anònim ha dit...

ups, he cliclat massa aviat i segur que surto anònim, perdó

Anònim ha dit...

Els videos els trobo molt interessants i entenedors (inclús per a mi. A més divertits.
Bé, molt tard però vinnngggg!!!!

Anònim ha dit...

Molt i molt claret tot. Cap problema a visualitzar els videos

Anònim ha dit...

Penso que aquesta forma de comunicació, si be es molt moderna, tambe fa que la gent es relacioni amb una màquina.