22/10/08

El motor del canvi I


Bé, tots ja teniu fet un bloc! Ara, el guarnirem.

Encara que pot semblar que el disseny del vostre bloc és secundari, no ho és tant. Els últims dies que tractarem aquest tema, com podeu veure en el temari, el dedicarem a parlar de tot això en profunditat: quina imatge volem donar, què volem aconseguir, quina utilitat pot tenir... Quan es crea un bloc i ens plantegem el seu disseny i quins elements afegirem sempre hem de tenir present la finalitat d'aquest bloc. Aquesta finalitat ens ajudarà a triar.

El nostre és només un bloc de proves, però us convido a imaginar un supòsit: que és un bloc amb una finalitat determinada. D'aglutinant de les seccions infantils, d'informació sobre el fons especial, de notícies, de noves idees... la que vulgueu! Però quan escolliu els elements que tindrà no perdeu de vista aquest objectiu.

El títol de l'entrada d'avui és el motor del canvi: jugarem amb aquest concepte i demostrarem la bondat del canvi i com ens mou per millorar. Blogger ens dóna un format predeterminat i nosaltres el canviarem, justament per potenciar totes les capacitats d'interrelació que té aquesta plataforma. Farem servir les eines que ens dóna la plataforma i d'altres, que blocaires com vosaltres, ens proporcionaran.

Però ara, a poc a poc. Vull que obriu en una altra pestanya (si feu servir Safari o Firefox. Encara no? Recordeu que qui no el vulgui instal·lar en el seu ordinador de casa o del treball sempre pot fer servir la versió portable) o finestra (si feu servir Explorer) Blogger i entreu en el vostre compte. Us ha de sortir una imatge semblant a aquesta:



"Cliqueu" on diu: "Configuració". S'obriran nou pestanyes i aquí teniu la pràctica d'avui: canvieu la configuració del vostre bloc com vulgueu. Només una restricció: en la pestanya "Permisos" marqueu l'opció de que tothom pugui visualitzar el vostre bloc. Vull veure què aneu fent! ;·D

Si teniu temps comenceu amb la pestanya del "Format" canviant els tipus de lletra i colors o el model de plantilla... al vostre gust. Demà ens dedicarem a la pestanya de "Modificar el disseny" per que vull que tractem el tema dels gadgets o elements que es poden afegir, amb més tranquil·litat:




Fins demà, doncs!