24/10/08

Temps per canviar


"Regalitu": jornada de reflexió!!

Una de les nostres queixes com a professionals és que no ens deixen temps per pensar. Hem de ser proactius, hem de tenir la ment oberta i igual que a les biblioteques hi ha manca d'espai, a la nostra jornada laboral hi ha manca de temps per pensar. En aquest curs la manca de temps hauria estat, sobre tot al principi, el tag més utilitzat dels vostres comentaris! Així que avui us dono festa! Bé, casi festa: vull que "potinegeu" el vostre bloc i que reflexioneu si cal o no fer un bloc en l'àmbit de la biblioteca pública, com els integraríeu en una xarxa municipal com la nostra i quines serien les dificultats o els problemes que us podríeu trobar, quina és la idoneïtat dels blocs, per a què no serveixen... Jornada de reflexió de totes, totes!

Així que agafeu-vos aquesta mitja horeta llarga que feu servir per realitzar el curs i penseu. Molt, penseu molt!

La setmana que ve parlarem de què i com escriure en un bloc, de com afegir una imatge, un video o una presentació a una entrada, d'altres tipus de bloc (microblogging, videoblocs, fotoblocs) i de tot això que heu de reflexionar avui.

Bon cap de setmana a tots i a totes!!

4 comentaris:

sfer ha dit...

Nosaltres parlant de blogs precisament la setmana que els han declarat "fallecidos"...

[Si voleu saber-ne més, feu click]

Anònim ha dit...

Crec que això de la idoneïtat dels blocs és una cosa que hauríem de pensar una mica tots. Ara no ens podem tornar bojos i començar a fer blocs a "diestro y siniestro". Penso que hi ha coses concretes com ara el club de lectura de novel·la negra de la bobil en que té sentit fer un bloc i se li pot treure suc. D'altres propostes, no deixen de ser més que un lloc on penjar 4 fotos de l'activitat que s'ha fet...el públic al que anirà dirigit també és important. Per que no ens enganyem, el meu pare no sap el que és un bloc i el meu avi (si visqués el pobre home) encara menys.I a més altra cosa, per tenir un bloc actualitzar s'ha de tenir temps (jeje, qui parlava abans d'això) o "estar muy ducho" en el tema.
No sé, no m'embolico més que no vull enrollar-me.
Deu!

Anònim ha dit...

Hola a tothom!
La primera utilitat que li trobo a un bloc, a l'àmbit bibliotecari, és la d'extensió de certes activitats, com ara els clubs de lectura, en els que el intercanvi d'impressions i lectures es podrien prolongar molt més enllà de la reunió habitual d'hora i mitja.
Fins i tot, podríem utilitzar els blocs per tal que els propis usuaris ens ajudéssin a perfilar aquestes activitats? Podrien suggerir temàtiques, títols...
Encara que no sé, no sé... al final no ens necessitarien per res.
Molta reflexió, estic esgotat.
Fins un altra!

Calvin ha dit...

Abans de fer un bloc, crec impotantíssim planificar-ne el temps que hi dedicarem. És molt típic començar actualizant molt aprofitant "la alegría del comienzo" i després anar baixant el ritme. Un bloc sense actualitzacions és un bloc inservible.

En en el nostre àmbit els blocs tenen la gran aventatge de poder saltar per damunt tota la "burocracia municipal", si s'hi vol, és clar. El que a la vegada és la millor oportunitat pot ser també un perill, si els que manen començen a voler controlar-lo tot en veure que funciona...