19/11/08

Vídeo i televisió

Bon dia!


Avui dijous toca vídeo i televisió. La transmissió de vídeo a Internet és, com la ràdio i la música, un fitxer que es descarrega i que després reproduïm al nostre ordinador o bé el veiem directament en streaming, és a dir, mentre va arribant al nostre ordinador.


Segur que coneixeu Youtube... Doncs com Youtube n'hi ha la tira (fins i tot Google té un servei de vídeos). Si amb la ràdio i la música vèiem que el panorama és increïblement enorme, el vídeo i la televisió són a Internet amb tota la seva força des del moment en què es popularitzaren les connexions amb suficient amplada de banda (ADSL, cable, etc.) per poder veure sense problemes streaming de vídeo...


Per exemple, Tubehunter és una aplicació per instal·lar que us permet descarregar vídeos de diferents llocs com Youtube, Myspace, Facebook i una llarga llista...


Un altre lloc per descarregar vídeos que ja vam apuntar al final del tema 3: KeepVid. També podeu visitar els que vàreu apuntar en els comentaris d'aquell post. O ConvertDirect.


Altres llocs interessants per visitar:

  • Aquesta recopilació de vídeos de Youtube que resumeix la història de la televisió a Espanya.

  • mundoplus.tv, amb molta informació sobre la televisió a Espanya.


  • Zattoo és una aplicació descarregable que ens permet veure al nostre ordinador uns quants canals de la TDT i alguns estrangers.




  • Joost, un lloc que ofereix sèries, pel·lícules, vídeos musicals i un munt de "social stuff".


  • DL.TV és un lloc de videocasts (podcasts en vídeo) sobre tecnologia. Com veiem, amb una mica d'imaginació -i temps- les possibilitats i aplicacions són quasi infinites. Això sí, en anglès.

  • ROJADIRECTA, ver partidos de fútbol gratis en directo por Internet, recién finalizados y video resúmenes. SopCast TVants Veetle Justin Mogulus Ustream... Això són aplicacions auxiliars que ens podem descarregar per veure canals de tot el món.


  • Yamelo, increïble lloc de vídeos musical d'ara i abans.

Avui no hi ha pràctica, voluntàriament podeu fer comentaris sobre aquests llocs o altres que hàgiu descobert o utilitzeu vosaltres.

També volia aprofitar per informar-vos que hem decidit que la pràctica del podcast és optativa, però val per 2. És a dir, qui la faci és com si n'hagués fetes 2. Si teniu ganes de fer-la però heu trobat problemes operatius comenteu-ho, si us plau, per correu electrònic.

Fins demà!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

Jo conec aquesta pàgina:

http://www.megadownload.net/

Es poden descarregar vídeos, música, etc.

Espero que no s'hagi citat anteriorment al curs, tants recursos d'interès em col·lapsen les neurones.

Gambita ha dit...

Mica en mica...

Calvin ha dit...

La cerca per dates del Yamelo és impressionant.

De tota manera, en Hardcore old school res de res. No hi ha cap tema de Madball, Sick of it all, Agnostic Front, Bad Brains... >C

. ha dit...

Jo per veure canals d'altres països amb streaming vaig tirar pel dret (en google): television + gratis =

http://www.tvgratis.tv/

Fa poc que han remodelat una mica la pàgina principal perque abans trigava molt a carregar-se donat la gran quantitat de canals que apareixen.

Anònim ha dit...

Coincideixo amb Calvin en quant a Yamelo. Ara bé, no busquis a la Pantoja...que no la trobará!

Anònim ha dit...

La meva tria preferida també es Yamelo. Trobo que es molt completa i la selecció dels artistes está molt ben feta.
Joost, però, treu una selecció de estils musicals i d'artistes molt definida (massa...segons el que ha fet la selecció...)Sembla molt exhaustiva, pero hi ha cada friky...

Interesant aquesta part del curs