23/1/09

Dia d'avaluar!


Doncs, ja està: ja hem acabat el curs!!

Alguns us heu engrescat tant que voldreu continuar amb aquest projecte, d'altres, simplement començareu o continuareu fent servir les eines que us vam presentar, i també hi haurà algú que, potser d'aquí a uns mesos començarà el curs, pel seu compte. També hi ha, ja ho sé, gent que va començar el curs i no el va continuar i d'altres que ni tan sol el van començar. A tots, us demanem un últim esforç: us hem preparat una enquesta dividida en dues parts. Cada una de les parts té 10 preguntes. Està dividida en dues parts per problemes tècnics (també els tenim), però s'han de contestar les dues:

Avaluació de la Web 2.0 - A
Avaluació de la Web 2.0 - B

Les enquestes són totalment anònimes, ni nosaltres, ni cap altre que llegeixi els resultats pot conèixer el vostre nom. Potser no calia, però considerem que és la millor manera de assegurar la vostra sinceritat. Ens coneixem tots i hem de treballar junts, però la vostra crítica (positiva o negativa) és important. Digueu el que penseu sense traves: és imprescindible saber què penseu de cara a fer una altra formació i per valorar els resultats d'aquesta.
Cada persona ha de fer servir un ordinador diferent per fer les seves enquestes, és a dir, no podeu fer servir tots el mateix, ja que el programa no et deixa fer l'enquesta dues vegades des d'un mateix ordinador (No us preocupeu: no ens dedicarem a esbrinar adreces IP, ni res semblant; l'anonimat està garantit).

Crec que parlo en nom dels tres tutors si dic que ha estat una experiència interessant: cap dels tres som formadors i hem intentat fer-ho de la millor manera possible, però una de les coses més gratificant (i no podia ser diferent, parlant de la web 2.0) ha estat el diàleg establert amb vosaltres: ens heu fet aixecar la cella, somriure, pensar... Els vostres comentaris feien evident que som un grup amb coses a dir i a fer. Tots tenim moltes idees i hem aprés com posar-les en pràctica... ara queda la part més difícil, però ara, suposo, el grup de treball serà molt més nombrós!!

Tot un plaer! ;·D
Ilumi

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, hola, hola i hola a tots tres formadors i a la Secció de Biblioteques de l'Hospitalet... i Enhorabona a tots quatre.

No he llegit encara les preguntes de l'avaluació -ho faré- però abans de respondre-les anònimament us vull fer públic el meu comentari de felicitacions a tots quatre. A la "secció" per la decisió de tirar aquest curs endavant i als formadors pel l'impressionant treball que heu portat a terme en la preparació i en l'execució.

He compartit el seguiment d'aquest curs amb tres assignatures de llicenciatura de la UOC i us ben asseguro que no teniu res a envejar, ans al contrari. Sovint m'ha donat més feina el seguiment d'aquest curs -malgrat no haver fet totes les pràctiques-. I sovint, també he trobat més interès en el què heu explicat i en els comentaris dels companys.

Finalment, l'experiència em diu que qualsevol projecte que s'acompanyi de feina i il·lusió -no cal dir si a més de la feina i la il·lusió hi ha un bon equip al darrera- té plenes garanties d'èxit.

O sigui que... endavant!! Jo crec, Ilumi, que la part més difícil ja s'ha fet.

Ilumi ha dit...

Gràcies, Carles (ai, l'anonimat a norris!). Sí que ha comportat feina, però la veritat és que tant de bo quedés la part més fàcil... és un projecte ambiciós que necessitarà que totes les parts estiguin motivades i implicades. Tots necessitàvem posar en comú la nostra formació sobre aquests temes, hem aprés tots de tots, ara, hem de continuar amb la resta.

sfer ha dit...

Ai, que m'emocionaré i tot... Avui que estem tots tan sensibles...

Bé... gràcies per la part que em toca. Corroboro el que diu la Ilumi, que ja ho ha dit molt bé: ha estat molta feina (per mi, en alguns moments, fins i tot esgotador), però encara que no tothom ho hagi volgut aprofitar ara, en un primer moment, crec que tots plegats ens hem de sentir molt satisfets perquè és una feina que continuarà vigent encara que requerirà que a poc a poc l'anem actualitzant. I a més, el més maco està encara per arribar: veure tot el que hem après i la potencialitat de totes aquestes eines en funcionament a les nostres biblioteques :-)

Anònim ha dit...

Gràcies Cafe!

Marc Vilallonga Grau ha dit...

Hola,

Des de les Biblioteques públiques de Terrassa estem plantejant-nos de crear diversos programes de formació en web 2.0 per a col·lectius de gent jove (16-20 anys). Algun d'aquests col·lectius podria ser de joves nouvinguts que ja han superat l'etapa escolar. El tema està en encertar aquelles eines que poden ser útils a aquests grups d'usuaris, tenint en compte que el web 2.0 és molt ampli i el temps per impartir la formació limitat. Teniu algun suggeriment al respecte?

Moltes gràcies i felicitats pel bloc!!!!

sfer ha dit...

Hola Marc,

Primer de tot, gràcies per les felicitacions. Va ser una feina de la que, personalment, estic molt satisfeta.

Respecte a la consulta que ens fas, jo us proposo una idea: tractant-se de gent jove, i que és possible que tinguin alguna experiència amb les noves tecnologies (encara que siguin nouvinguts), perquè no enfocar-ho envers "què voleu fer vosaltres" enlloc de "què volem ensenyar-vos nosaltres"? Se'ls podria proposar una llista d'habilitats (aprendre a fer servir el messenger, crear el meu perfil a facebook, crear un blog, publicar els meus vídeos a youtube, comunicar-me amb els meus amics amb twitter, etc...) i que ells triessin una o vàries, i fer càpsules per ensenyar-los a fer servir aquelles eines pel que realment vulguin fer.

Sí, és més arriscat... però crec que els joves se sentiran molt més motivats que amb un "curs" convencional.

Si us plau, torna i explica'ns com acaba tot plegat!

PS: He avisat els companys de curs que ens has deixat aquest missatge, així que potser et trobaràs amb alguna altra resposta...

. ha dit...

Hola Marc,

Tafanejant el bloc, que sempre està bé per repassar cosetes he vist el teu missatge. I estic d'acord amb la Sílvia, heu de volcar més imaginació perquè els joves són un col·lectiu que aprén ràpid i que es motiven amb molta facilitat si els saps enganxar.

Teniu força materials (si entreu com a visitant)a la pàgina http://www.punttic.cat/moodle/ que us poden ser també d'utilitat.

Molta sort! I seguim en contacte.