22/1/09

Conclusions - Plans de futur...


Sí... el curs s'acaba!

Però avui encara no vull reflexionar com ha anat tot plegat. Això ja ho farem demà.

Avui vull parlar del... "i ara què?"

Perquè el curs s'acaba... però no teniu ganes de posar en pràctica algunes de les coses que hem après? Doncs espero que sí, perquè aquest era l'objectiu de tot plegat!! Compartir els nostres coneixements amb vosaltres perquè tinguéssiu eines per començar a desenvolupar serveis de web social a les vostres biblioteques.

Abans de fer-ho, però, necessitem la vostra ajuda. Necessitem gent que ens ajudi a tirar endavant el projecte de web social. Aquest curs era una de les primeres fases del projecte, però encara li queda molt camí per endavant.

Què és el que ens agradaria que passés a partir d'ara?

Que alguns de vosaltres, els que més us hagueu engrescat amb el projecte, els que veieu que us heu ensortit amb més facilitat a l'hora de fer les pràctiques, els que tingueu més temps i ganes de dir-hi la vostra... us incorporeu al grup de treball de web social.

Que, tots plegats, tirem el projecte endavant! Com?

Primer, creant un manual de procediments sobre com desenvolupar serveis de web social a les biblioteques de L'Hospitalet. Un full de ruta que serveixi d'ajuda a les biblioteques que vulguin començar a implementar serveis 2.0. Consells, recomanacions, requisits mínims, pautes per la redacció del projecte, difusió, avaluació dels serveis... El primer que volem fer és obrir un periode de reflexió i pluja d'idees sobre com hauria de ser aquest manual i què hauria de contenir, i després redactar-lo i implementar-lo.

Segon, donant suport a les biblioteques en el desenvolupament dels serveis 2.0: iniciar-los des de les nostres pròpies biblioteques i ajudar-nos les unes a les altres amb els problemes, els dubtes i la cerca de possibles solucions.

I tercer, creant materials i programes de formació d'usuaris en els nous serveis i, en general, en l'ús de la web social.

Necessitem la vostra ajuda per fer pujar la xarxa de biblioteques al carro de la web social. No us ho vull pintar tot de color rosa: tindrem feina, les coses no sempre sortiran com nosaltres volíem a la primera, a vegades ens frustrarem... però tot sovint serà una feina divertida, motivadora i satisfactòria.

Algú s'apunta a la festa?

2 comentaris:

Queso y aceitunas ha dit...

Estaria bé establir un equip mínim a la xarxa. Penso que hauria d'estar integrat al menys per una persona de cada biblioteca de la xarxa. També penso que aquesta persona la ha d'escollir l'equip directiu de cada biblioteca entre el seu personal (amb bon criteri, és a dir, enviant a la persona més motivada pel tema).

Una vegada establert l'equip mínim, que tothom sàpiga on és i els comuniqui les seves ideas per tal que, entre tota la comissió decideixin si és factible de portar a terme o no.

sfer ha dit...

Personalment, crec que en Tecla Sala, per exemple, hi podria haver més d'una persona formant part de l'equip, mentres que potser a les biblioteques més petites, no cal que hi hagi ningú (tenint en compte que hi ha al menys una persona per biblioteca que ha seguit el curs amb força motivació), sempre i quan sàpiguen, com bé dius, que l'equip els donarà suport per tirar endavant projectes que vulguin aplicar.

És a dir: jo crec que no cal que ho fem tan matemàtic (1 x biblio), i que tothom que vulgui hauria de poder participar (més o menys, segons les seves possibilitats - de temps, de coneixements, etc...) en el procés.