26/11/08

Pràctiques amb Google Docs

[Responsable: Silvia Fernández - Sfer]

===

Si no fos per les pràctiques, qui s'animaria a provar les eines que us anem presentant?
És per això que avui, tenim el dia reservat per fer dues pràctiques amb Google Docs.

PRIMERA PRÀCTICA

Consisteix en editar, entre tots, una graella feta amb l'aplicació de full de càlcul. A continuació us descric, pas a pas, com va aquesta pràctica.

1r) Durant el dia d'avui, rebreu al correu electrònic des del qual ens vau dir que seguiríeu el curs, una invitació per participar en l'edició d'un document de Google Docs. El missatge portarà per títol "Tasques L'H". Si no l'heu rebut, o l'heu esborrat per equivocació, envieu-me un mail i hi posarem remei, no patiu!

2n) El missatge tindrà una part del text en anglès que diu alguna cosa semblant a "he compartit aquest arxiu amb tu, per editar-lo, fes click a aquest enllaç". A continuació veureu una URL força llarga, que és l'adreça des d'on vosaltres (i només vosaltres) podreu accedir al document.

3r) Per poder-ho fer, però, haureu d'entrar amb el vostre compte de correu i contrasenya. Si no m'equivoco, podeu fer servir els mateixos que vau fer servir per crear el vostre compte de Google Reader, ja que tenint accés a un dels serveis de Google es té accés a tota la resta, encara que no sigui amb un compte de correu de Gmail.

4t) Un cop autentificats, entrareu a l'arxiu en el qual treballarem en col·laboració. En aquest cas, és un full de càlcul on trobareu una graella amb els vostres noms d'usuari (a la columna de l'esquerra), i un seguit de tasques pròpies del treball en biblioteques (tot al llarg de la primera filera). El treball, en aquest, consisteix simplement a que marqueu amb una X les tasques que realitzeu a les vostres biblioteques. Si trobeu que realitzeu alguna tasca que no queda reflectida, la podeu afegir al final de la primera filera.

SEGONA PRÀCTICA

Si la primera pràctica consistia en col·laborar en un arxiu creat per una altra persona, aquesta consisteix a que creeu vosaltres un arxiu i em convideu a participar-hi. Aquest cop no us donaré instruccions precises de com fer-ho: investigueu una mica l'aplicatiu, trieu si voleu fer un document de text, un full de càlcul, una presentació o un formulari (les quatre opcions que, hores d'ara, ofereix Google Docs), i esteu alerta d'allà on posi "Compartir", perquè anireu pel bon camí. En aquest cas el contingut no importa (ho deixo a la vostra elecció!).

===

I fins aquí les pràctiques d'avui!
Demà només haureu de llegir el que us explicaré sobre les wikis!!

3 comentaris:

. ha dit...

He fet la prova de crear una enquesta i incrustar el formulari amb les preguntes al mail. I el resultat després d'una estona d'incertesa, perquè enlloc d'enviar el formulari havia enviat una invitació per editar-ho, ha funcionat bastant bé. Hi ha hagut algun moment que al Google se li ha anat l'olla perquè sortia la mateixa pregunta repetida però ha estat molt interessant. Per fer enquestes de determinats serveis pot ser útil, encara que la meva remanació és que no la féu servir si les enquestes són poques, aquesta utilitat és àgil en el moment que s'han de tabular els resultats d'una gran quantitat d'entrevistats... és clar, jo ho he provat en petit comité i pensava que fent-ho per mail seria més àgil.

sfer ha dit...

Sempre hem de preguntar-nos si fer servir una determinada eina ens facilita la feina, o ens estem deixant emportant per la moda, quan de fet el sistema que fèiem servir fins ara ja ens anava bé. En aquest cas, potser el sistema tradicional de treball ja ens hagués anat bé... però en el cas de qüestionaris molt llargs, que hem d'enviar a molta gent; o de documents que han de patir modificacions/actualitzacions constants... Del que es tracta és de valorar si una eina ens serà útil o no. I potser ens equivocarem una primera vegada, però en moltes ocasions no hi haurà més remei que equivocar-nos per aprendre. I potser de les nostres equivocacions en podrà treure profit també algú altre, per això és bo que compartim també les nostres experiències utilitzant aquests nous serveis en línia :-)

Anònim ha dit...

Hola Sfer
Acabo de fer un document de text i ho he compartit amb tú.
He fet un document sencill. Digam si t'ha arribat, i si falta alguna cosa